Wolken, wind en regen
Foto: BELGA

Zondagmiddag staat er veel bewolking en regent het af en toe, bij een vrij krachtige, en aan zee een harde, zuidwestenwind. Er zijn rukwinden van 60 tot 80 km/uur. De maxima bedragen 7 graden op de Hoge Venen, en 10 tot 13 graden elders.

Zondagavond en -nacht blijft het betrokken met regen. Er staat dan een krachtige, en aan zee een stormachtige, zuidwestenwind met rukwinden tot 80 km/uur in het binnenland en tot 100 km/uur aan de kust. Op zee kan het tijdelijk tot een zuidwesterstorm komen. Later in de nacht neemt de wind in sterkte af en wordt het ook droger, bij minima tussen 4 en 9 graden.

De week begint betrokken, met maandag regen vanuit het zuidwesten. Er waait een vrij krachtige, aan de kust een harde zuidwestenwind met rukwinden. Maxima: 8 graden in Hoog België, en 10 tot 13 graden in de andere regio’s.

Ook dinsdag begint betrokken en met regen, maar in de loop van de namiddag wordt het geleidelijk droger bij zowat 14 graden. Woensdag blijft het vrijwel overal droog met soms enkele opklaringen bij ongeveer 12 graden. In de tweede helft van de week worden de regenkansen geleidelijk weer groter maar blijft het wel zacht. De hele periode staat er een matige, aan zee een vrij krachtige zuidwestenwind.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig