Yves Leterme ziet af van burgemeesterssjerp Ieper
Foto: Belga

Yves Leterme heeft de knoop doorgehakt: hij wordt geen burgemeester van Ieper. Daarom draagt de lokale CD&V huidig burgemeester Jan Durnez opnieuw voor voor de rest van de legislatuur. Durnez bevestigt het nieuws, maar merkt op dat kartelpartner N-VA de beslissing nog moet goedkeuren.

Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 werd Jan Durnez benoemd voor een termijn van drie jaar, waarna hij opgevolgd zou worden door Yves Leterme. Na lang wikken en wegen heeft de ex-premier nu besloten om zijn mandaat niet op te nemen. Hij blijft dus bij IDEA (Intergouvernementele Organisatie voor Democratische en Electorale Assistentie) in Zweden.

Eerder deze maand zei Leterme in een interview met Le Vif al dat hij niet zou terugkeren naar Ieper, maar meteen daarna ontkende hij dat weer bij monde van Durnez.

Zaterdagnamiddag heeft CD&V Ieper beslist om Jan Durnez opnieuw voor te dragen als burgemeester. Zondag zal die beslissing voorgelegd worden aan kartelpartner N-VA. Durnez zal dus in principe tot aan de volgende gemeenteraadsverkiezingen burgemeester van Ieper blijven

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig