Actrice uit ‘Black’ wint prijs in Estland
(archieffoto) Foto: BELGA

Martha Canga Antonio heeft voor haar rol in de film Black de prijs voor beste actrice gewonnen op het Black Nights Film Festival in Tallinn.

De 20-jarige actrice nam de onderscheiding persoonlijk in ontvangst tijdens het slotgala in de Nordea Concert Hall van de Estse hoofdstad.

‘Dit gaat allemaal heel erg snel voor mij, maar ik geniet van elk moment’, reageert een enthousiaste Canga Antonio vanuit Tallinn. ‘De vele aandacht die Black overal krijgt is al ongelofelijk, maar dat ik nu ook de prijs voor Beste Actrice win, maakt me superblij. Dit is echt een droom die uitkomt.’

Hoewel de jonge Mechelse met Angolese roots geen acteerervaring had, kreeg ze in Black de hoofdrol te pakken als de 15-jarige Mavela die brutaal gedwongen wordt te kiezen tussen een jongen van een rivaliserende bende en haar loyaliteit tegenover haar eigen groep.

De tweede film van Adil El Arbi en Bilall Fallah heeft zijn start alvast niet gemist. Na het winnen van de Discovery Award in Toronto, wist Black tijdens het Film Fest Gent de Publieksprijs weg te kapen. Verwacht wordt dat de film bij ons dit weekend de kaap van de 90.000 bezoekers zal bereiken.