Goffin: “Als ik morgen ook moet spelen, zal ik er staan”
Foto: Photo News

David Goffin (ATP 16) reageerde erg opgelucht na zijn zege tegen Kyle Edmund (ATP 100) in de openingsmatch van de Davis Cup-finale tussen België en Groot-Brittannië. De Belgische nummer een haalde vrijdag in Flanders Expo een 0-2 achterstand in sets op en won uiteindelijk na een vijfsetter die bijna drie uur duurde.

“Ik ben echt blij met het eerste punt. Iedereen verwachtte het, maar makkelijk was het zeker niet. Dat ik zelfs na een mindere match toch kan winnen, geeft me veel vertrouwen en motivatie naar de volgende wedstrijden toe”.

Goffin startte niet goed en keek na ruim een uur spelen al tegen een 3-6, 1-6 achterstand aan. “Kyle speelde geweldig in de eerste twee sets. Hij was agressief, zijn forehand lukte uitstekend, hij bewoog ook goed en had niets te verliezen. Ikzelf had het moeilijk, mijn slagen waren te kort en ik lag al snel in de touwen. Toch wist dat ik nog kansen zou krijgen. De match kantelde in de derde set en ik begon beter en beter te spelen”, stelde de 24-jarige Luikenaar.

Het is een historische finale voor België, pas de tweede sinds 1904. Goffin gaf dan ook toe onder de indruk van de omstandigheden te zijn. “Eerst was er al die geweldige openingsceremonie, met gelukwensen van de koning en de koningin. Zoiets is echt onvergetelijk. Het is leuk, maar ook altijd moeilijk om de eerste match te spelen. Ik startte met veel druk op mijn schouders, want we hadden dat eerste punt echt nodig. Deze zege geeft echt veel vertrouwen en is goed voor het gemoed”, stelde Goffin, die ook een pluim had voor het publiek. “Zij hebben me echt geholpen.”

Het is niet ondenkbaar dat Goffin zaterdag ook in het dubbelspel aan de bak moet, hijzelf is er in ieder geval klaar voor. “Fysiek voelde ik me op het einde van de wedstrijd zelfs beter dan in het begin. Als ik morgen ook moet spelen - wat nog niet zeker is - zal ik er staan”, klonk het bij de Luikenaar, die zondag ene Andy Murray in de ogen kijkt. “Andy is een echte kampioen en is ook enorm gemotiveerd om zijn land de Davis Cup te schenken. Ik ga alles geven en start met veel vertrouwen.”