De Nederlandse lingerieontwerpster Marlies Dekkers heeft naar aanleiding van haar vijftigste verjaardag een kortfilm bedacht waarmee ze het ‘feminiene feminisme’ wil vieren. Die wordt vandaag gelanceerd, niet toevallig op haar verjaardag.

‘De film is een experiment rond de vrouwelijke kracht, over vrouwen die hun eigen sterkte vinden’, aldus Cloudfactory, de creatieve studio die Marlies Dekkers hielp haar idee uit te werken. ‘The Awakening’ (zoals de film heet) werd geregiseerd door Daniel Noguereia en gefilmd in Amsterdam.

‘Samen kunnen we de stereotypen ontmantelen die al veel te lang onze samenleving domineren, dat wij vrouwen niet de skills, intelligentie of het lef zouden hebben om dingen te bereiken. Het enige wat we nodig hebben is een female forward mindset: vrouwen die begrijpen dat gelijkheid niet afhangt van externe factoren, passief ontvangen of agressief verkregen wordt. Vrouwen die zelfvertrouwen voelen, denken en uitstralen. Niet tegen, maar samen met de man. Uiteindelijk geven we onszelf deze vooruitgang’, aldus Dekkers.