Carrefour brengt herlaadbare betaalkaart op de markt
Foto: AFP

Supermarktketen Carrefour heeft woensdag samen met Visa ‘Flex’ gelanceerd, een debetkaart gekoppeld aan een rekening. Met de kaart kan de consument elektronisch en online betalen. ‘En de kaart is ook voorzien van een technologie die het mogelijk maakt om contactloos te betalen(, zegt Thierry Gosset, CEO van Carrefour Finance.

‘Hoewel Flex hetzelfde principe heeft van een prepaidkaart, waarop vooraf een bedrag wordt opgeladen, is het vooral een rekening’, zegt woordvoerder van Carrefour Baptiste van Outryve.

De kaart kan eerst als geschenk worden aangekocht om daarna omgezet te worden naar een herlaadkaart. Een kaart kost 6 euro plus 1,5 euro per maand. Aan een rekening kunnen vier kaarten gekoppeld worden. Bij de kaart hoort ook een homebankingoptie, waar tools in zijn verwerkt om het budget te beheren, aldus van Outryve.

De kaart kan niet enkel in Belgische Carrefours gebruikt worden, maar in nagenoeg alle handelszaken in België en het buitenland. Geldafhalingen aan bankautomaten kosten wel 1,5 euro per keer.

Bovendien gaat het volgens Carrefour om een ‘innovatieve’ kaart omdat de getrouwheidsprogramma’s en de betaalmogelijkheid gecombineerd worden. De kaart is daarnaast uitgerust met de NFC-technologie van Visa waardoor contactloos betalen mogelijk wordt. In september werd reeds aangekondigd dat alle 45 hypermarkets, 437 Market- en 265 Expresswinlels van Carrefour tegen eind december zullen uitgerust zijn met terminals die contactloos betalen mogelijk maken.

De nieuwe Flex-kaart zal naast de reeds bestaande Visakaart van Carrefour bestaan.