Een week na de aanslagen in Parijs wou Abdelhamid Abaaoud zich samen met een medestander zich laten ontploffen in de Parijse zakenwijk La Défense. Dat heeft de procureur van Parijs op een persconferentie gezegd.

Er zijn aanwijzingen dat terrorist Abdelhamid Abaaoud, het vermoedelijke brein achter de aanslagen in Parijs, na het bloedbad van 13 november de metro nam naar het centrum van Parijs. Zijn gsm-signaal werd onder meer opgevangen in het tiende, elfde en twaalfde district. Hij zou ook teruggekeerd zijn naar Le Bataclan terwijl de politieactie in de concertzaal nog bezig was, zo zei de Franse procureur François Molins.

Abaaoud zou bovendien een aanslag op de zakenwijk La Défense gepland hebben. Hij zou van plan geweest zijn om op 18 of 19 november samen met een andere terrorist een zelfmoordaanslag te plegen.

Beiden kwamen om het leven tijdens een antiterreuractie in een appartement in Saint-Denis. In dat appartement werden naar verluidt ook twee automatische wapens en twee bomgordels aangetroffen. 

De procureur zei ook dat Jawad Bendaoud, de eigenaar van het appartement, op de hoogte moet geweest zijn van het feit dat hij deel uitmaakte van een terroristische organisatie. Hij had onderdak verleend aan de terroristen, maar heeft tot nu toe altijd beweerd dat hij niet op de hoogte was van hun precieze identiteit. 

Over de bomgordel die in Montrouge is gevonden, zei Molins dat die hetzelfde is als de bomgordels die bij de aanslagen van 13 november zijn gebruikt.