Minister Reynders wil ‘correct’ beeld schetsen van België in buitenland
Foto: BELGA

Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is van plan om de komende dagen het negatieve beeld van ons land bij te stellen dat na de aanslagen in Parijs soms werd geschetst. Reynders zou zijn boodschap in verschillende Franse media brengen. Dat is vernomen in zijn omgeving.

Na de aanslagen werd in sommige media ons land met de vinger gewezen als broeihaard van terrorisme. Verschillende daders en ook het vermoedelijke brein van de aanslagen waren uit België afkomstig, al hadden de meesten de Franse nationaliteit.

Reynders wil daarom de komende dagen dat negatieve beeld van ons land bijstellen in verschillende Franse media. Zo wordt er bijvoorbeeld op gewezen dat dankzij het speurwerk van de Belgische veiligheidsdiensten in januari van dit jaar nog een terreurcel in Verviers werd opgerold. Bedoeling is een ‘correct’ beeld te schetsen, klinkt het.

In de omgeving van de minister wordt ook benadrukt dat Reynders al sinds de opstoot van de IS-terreur pleit voor uitwisseling van informatie met verschillende landen in de strijd tegen terrorisme. Ook drukte Reynders, die wel vaker opduikt in Franse media, al vlak na de aanslagen zijn solidariteit uit met Frankrijk.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in