Vilvoorde houdt dinsdag alle scholen dicht
Foto: ddl

De scholen in Vilvoorde blijven dinsdag gesloten. Aan de ouders wordt gevraagd om hun kinderen niet naar school te brengen.

De Lokale Integrale Veiligheidscel (LIVC) van Vilvoorde heeft maandagnamiddag, in afwachting van nieuwe veiligheidsmaatregelen van het crisiscentrum van Binnenlandse Zaken, beslist een aantal veiligheidsmaatregelen aan te houden. Alle scholen in Vilvoorde blijven dinsdag 24 november gesloten. Er wordt geen voor- en naschoolse opvang voorzien. De maatregel geldt ook voor alle centra voor volwassenen- en deeltijds onderwijs, zo meldt de stad Vilvoorde.

Aangezien het openhouden van de scholen veel meer politiecapaciteit vergt dan het sluiten van scholen, heeft de LIVC beslist dat alle Vilvoordse scholen morgen gesloten blijven. Grote evenementen die veel publiek aantrekken, worden stuk per stuk geëvalueerd. Kleinere evenementen kunnen gewoon doorgaan. Om praktische redenen en om de marktkramers snel tegemoet te kunnen komen, is beslist de woensdagmarkt niet te laten doorgaan. De meest recente informatie is beschikbaar op de website van stad Vilvoorde .

De Brusselse burgemeester Yvan Mayeur (PS) vraagt maandagavond 288 extra agenten om de scholen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest dinsdag opnieuw te kunnen openen.

Eerder raakte al bekend dat de scholen in Dilbeek dinsdag na een dag sluiting opnieuw open gaan. Dat is maandag beslist na overleg tussen het gemeentebestuur, de politie en de betrokken schooldirecties.

Ook een aantal directies van GO! -scholen in Sint-Pieters-Leeuw, Wemmel en Halle beslisten om maandag de deuren te sluiten. ‘Het gaat telkens om scholen met een specifieke problematiek zoals moeilijk te bewaken of dicht bij de Brusselse Ring. Als de regering beslist om het dreigingsniveau in Brussel te behouden tot 4 dan zullen deze scholen ook dinsdag gesloten blijven, tenzij de lokale directies anders beslissen’, verklaarde Herman Siebens, directeur van de Scholengroep 9 Ringscholen, maandagnamiddag.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig