Vakbondsacties in Namen opgeschort na terreurdreiging
De bussen van TEC blijven maandag in het depot (archiefbeeld) Foto: Photo News

De vakbonden zien af van de geplande manifestaties voor de provinciale actiedag in Namen. Dat heeft te maken met de terreurdreiging. De stakingen gaan wel door.

De vakbondsacties -zoals manifestaties bij ondernemersorganisatie UCM in Namen- zullen wellicht worden opgeschoven naar de week van 7 december. De organisatoren willen de politie niet opzadelen met extra werk nu die al overbelast zijn als gevolg van de terreurdreiging, zo luidt het.

Geplande stakingen gaan wel door. Zo is het treinverkeer in het zuiden van het land op sommige plaatsen verstoord door de vakbondsacties. Het personeel wil daarmee protesteren tegen het regeringsbeleid.

Charleroi

Door een regionale staking rijdt er maandagochtend ook geen enkele bus of metro in Charleroi. De actie is het initiatief van de christelijke en socialistische vakbond tegen de besparingsmaatregelen van de regering. Volgens de directie van openbaarvervoerbedrijf TEC zijn er aan de ingang van enkele stelplaatsen stakersposten opgesteld, waardoor geen enkel voertuig kan vertrekken.