Het gebouw van Medialaan in Vilvoorde is na ruim anderhalf uur opnieuw vrijgegeven. Via de nieuwslijn 4040 was een mogelijke bedreiging binnengekomen, maar politie en explosievenhonden hebben niets aangetroffen. Aan de kerk van Vilvoorde was eerder in de namiddag een verdacht voertuig opgemerkt, maar ook dat bleek loos alarm te zijn.

Het gebouw van Medialaan, waar de commerciële zenders VTM en Qmusic gehuisvest zijn, werd zondagnamiddag ontruimd nadat via de nieuwslijn 4040 gewaarschuwd werd voor een mogelijke bedreiging bij Medialaan zelf, zo meldt het mediabedrijf. Uit voorzorg heeft Medialaan heel het gebouw, gelegen aan Medialaan 1 in Vilvoorde, ontruimd.

Al het personeel werd geëvacueerd naar het vlakbijgelegen Eurovolleycenter. De politie kwam ter plaatse om het gebouw met explosievenhonden te doorzoeken. Die hebben niets verdacht gevonden en na ongeveer anderhalf uur werd het gebouw opnieuw vrijgegeven, zo meldt woordvoerster Sara Vercauteren iets na 17.00 uur.

'Het gebouw is doorzocht en er is niets verdachts gevonden. De medewerkers kunnen de gebouwen opnieuw betreden en het werk hervatten', aldus Vercauteren. Op het moment van de evacuatie was een honderdtal mensen aan het werk. De verdere tv- en radioprogrammatie komt niet in het gedrang.

Ook station Mechelen even ontruimd

Door de bommelding werd ook het station van Mechelen even ontruimd. 'De melding gebeurde mogelijk - maar dat moet verder onderzoek nog uitwijzen - vanuit het station van Mechelen. Het gebouw werd daarom even afgesloten en ontruimd. Er was dus geen bomalarm voor het station zelf', aldus politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

Mechels burgemeester Bart Somers (Open VLD) meldde via Twitter dat het vals alarm een gevolg was van een interne vergissing bij de spoorwegen.

Verdacht voertuig Vilvoorde loos alarm

Eerder zondagnamiddag was een verdacht voertuig opgemerkt met Franse nummerplaat, dat al twee dagen geparkeerd stond aan de kerk van Vilvoorde. Ontmijningsdienst DOVO werd ingeschakeld omdat de eigenaar van de auto niet gevonden kon worden.

Er werden enkele ontploffingen waargenomen, melden getuigen, maar er blijkt uiteindelijk niets verkeerd met het voertuig, meldt burgemeester Hans Bonte. 'De eigenaar is gevonden. Het ging om loos alarm', zegt hij.