Minister Geens denkt dat Brusselse metro maandag weer open gaat
Foto: Dieter Telemans

Minister van Justitie Koen Geens denkt dat de Brusselse metro maandag weer zal rijden. Dat zei hij zondag in het VRT-programma De Zevende Dag. 'We willen de metrostations bewaken', zei Geens.

Later zondag maakt het orgaan voor de terreurdreiging OCAD een nieuwe analyse waaruit moet blijken of niveau vier van de terreurdreiging in Brussel verder van kracht blijft. Daarna komt de Nationale Veiligheidsraad bijeen over mogelijk te nemen maatregelen.

Vraag is of de metro maandag, wanneer de werkweek opnieuw begint, weer gaat rijden. Minister van Justitie Geens denkt van wel. 'We gaan Brussel economisch niet lamleggen', zei hij.

Geens benadrukt wel dat er tijd nodig is geweest om te schuiven met de capaciteiten van politie en leger. 'We willen metrostations bewaken. We maken ons sterk dat we dat in orde krijgen met de capaciteiten die beschikbaar zijn.'

Vandaag rijden er, net als gisteren, geen metro's in de hoofdstad. De maatregel geldt op zijn minst tot 15 uur en kwam er nadat het veiligheidsniveau in het Brussels Gewest werd verhoogd naar niveau 4.