Met tranen in de ogen en bevende stem vertelt hij, Jesse 'The Devil' Hughes, over die vreselijke vrijdag in Parijs. De avond waarop hij stond te rocken met zijn band Eagles of Death Metal en terroristen plots in het rond begonnen te schieten. De website Vice wist hem te strikken voor een interview.

"Tal van mensen kwamen zich verstoppen in mijn kleedkamer", vertelt hij, geflankeerd door zijn maatje Josh Homme van Queens of the Stone Age. Die was er niet bij in Parijs, maar hoort wel bij Eagles of Death Metal. De blik in zijn ogen verraadt het: ook voor hem was het een bijzonder aangrijpend moment.

"Verschillende mensen verborgen zich in onze kleedkamer en de moordenaars slaagden erin binnen te dringen en brachten iedereen om, behalve een kind dat zich verborg onder mijn lederen jas", zegt Jesse Hughes. "Mensen deden alsof ze dood waren en waren zo bang. Een belangrijke reden waarom zo velen zijn gedood, is dat zo veel mensen hun vrienden niet wilden achterlaten. Veel mensen plaatsten zich voor hun vrienden."

Het volledige interview met Jesse Hughes wordt volgende week online geplaatst.