Ook Vilvoorde past maatregelen verhoogd dreigingsniveau toe: intrede Sinterklaas geschrapt
Burgemeester Hans Bonte van Vilvoorde Foto: DBA

De stad Vilvoorde, aan de rand van Brussel, heeft beslist om zaterdag alle publieke activiteiten in de stad te annuleren. Dat heeft burgemeester Hans Bonte (SP.A) meegedeeld. Onder meer de intrede van Sinterklaas wordt daardoor geschrapt. De stad volgt de aanbevelingen die het Crisiscentrum van Binnenlandse zaken voor het Brusselse Gewest heeft gedaan.

De maatregelen die het Crisiscentrum heeft voorgesteld gelden enkel voor het Brussels gewest, maar in overleg met de politie heeft de burgemeester van de Vlaamse stad Vilvoorde uit eigen beweging beslist om die aanbevelingen toch te volgen. Op die manier wil Bonte de maximale veiligheid garanderen, zo klinkt het.

“Er is maar 1 centimeter verschil tussen Brussel en Vilvoorde”, zo maakt Bonte zijn beslissing duidelijk. “De plaats waar de Sint aanmeert, ligt ook maar op een paar honderd meter van de grens met het Brusselse Gewest”.

Naast de intrede van Sinterklaas, worden in Vilvoorde ook het Soepfestival en het circus geannuleerd. Om 7.00 uur komt de Lokale Integrale Veiligheidscel (LIVC) bijeen om eventuele bijkomende maatregelen te treffen.