De nicht van Abdelhamid Abaaoud heeft zichzelf niet opgeblazen. Dat zeggen bronnen bij de politie aan persagentschap AFP. Intussen werd vrijdagochtend bekend gemaakt dat er een derde lichaam was gevonden in het appartement in Saint-Denis waar de Franse politie woensdagochtend een antiterreuractie hield. Twee ervan zijn al geïdentificeerd: Abdelhamid Abaaoud en Hasna Aitboulahcen.

Na het lichaam van abdelhamid Abaaoud, het vermoedelijke brein van de aanslagen, is nu ook de tweede dode officieel geïdentificeerd. Het gaat om de 26-jarige vrouw Hasna Aitboulahcen, de nicht van Abaaoud. De procureur zei eerder vandaag dat er een handtas is gevonden op de plaats van de inval. Daarin zat het paspoort van Aitboulahcen. Aanvankelijk werd gedacht dat zij zichzelf opblies na een woordenwisseling met agenten. Maar volgens persagentschap AFP heeft de politie hen bevestigd dat Hasna zichzelf niet heeft opgeblazen. 

De tweede dode is dus Abaaoud. Het Franse gerecht wachtte lang om de dood van Abaaoud te bevestigen. Dat gebeurde pas na vergelijking van vingerafdrukken. 'Zijn lichaam was doorzeefd door kogels', zei François Molins, die het onderzoek naar de aanslagen in Parijs leidt. Hij wordt ervan verdacht dat hij al zes pogingen deed om een aanslag in Frankrijk te doen plaatsvinden. De inlichtingendiensten vermoeden ook dat hij betrokken was bij de aanslag op het Joods Museum in Brussel en de mislukte aanslag van de Thalys.

De identiteit van de derde dode blijft onduidelijk. Wellicht gaat het om een man. De speurders hopen dat het om de voortvluchtige Salah Abdeslam gaat, maar DNA-onderzoek zal dat definitief moeten uitmaken.