Wablieft-prijs voor ‘Heerlijk Helder’
Ann De Craemer en Jan Hautekiet Foto: kb/jvdp

De Wablieft-prijs gaat dit jaar naar radiomaker Jan Hautekiet en auteur Ann De Craemer voor de campagne ‘Heerlijk Helder’. Dat meldt het centrum voor duidelijke taal donderdag. De prijs gaat elk jaar naar een persoon, organisatie of project die informatie breed toegankelijk maakte of zich inzette voor de nood aan meer klare taal.

‘Het programma Hautekiet van Radio 1 besteedde dit jaar veel aandacht aan klare taal. Dit doen ze omdat de overheid, ambtenaren en vele anderen te vaak onnodig onbegrijpelijke taal gebruiken’, aldus Wablieft . Jan Hautekiet lag dankzij zijn duidelijk taalgebruik al enkele jaren in de bovenste schuif bij Wablieft. ‘Met Heerlijk Helder overtrof hij helemaal onze verwachtingen.’

Auteur Ann De Craemer, die in 2014 al de shortlist haalde, was de sterkhouder van de campagne. Zij was niet alleen voorzitster van het Heerlijk Helder-panel. Samen met Jan Hautekiet schreef Ann ook het Heerlijk Helder-boek met als slogan: Weg met krommunicatie!. ‘Zo werd de weg waaraan Wablieft al 30 jaar timmert, plots geplaveid door Jan Hautekiet en Ann De Craemer. En of we daar blij mee zijn’, aldus Wablieft.

Hautekiet en De Craemer volgen als laureaten onder meer het Red Star Line museum in Antwerpen, acteur Dimitri Leue, voetballer Vincent Kompany, mediafiguur Goedele Liekens, weerman Frank Deboosere en het project G-kracht op.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig