Verdere verkopen stuwen winst Gimv
Urbain Vandeurzen, bestuursvoorzitter van Gimv Foto: BELGA

De investeringsmaatschappij Gimv heeft in de eerste helft van het lopende boekjaar een nettowinst (aandeel van de groep) geboekt van 64,9 miljoen euro. Dat is een derde meer dan in dezelfde periode vorig jaar, zo meldt Gimv donderdag. Na de verkoop van een aantal participaties in bedrijven heeft GIMV ruimte voor nieuwe investeringen.

Het resultaat werd voor twee derde bepaald door betere prestaties van de bedrijven waarin Gimv investeert, waardoor hun waardering in de boeken van Gimv stijgt. De rest kwam er dankzij meerwaarden op de verkoop van participaties.

De beursgenoteerde investeringsmaatschappij profiteerde van het ‘gunstige exitklimaat’ en voerde in het eerste semester voor 103,3 miljoen euro aan desinvesteringen door (onder meer Acertys, Easyvoyage en McPhy), terwijl ze voor 20,1 miljoen euro aan investeringen deed (in onder andere Biom’Up, JenaValve, Mackevision en CoScale). De nettokaspositie bedroeg eind september 208 miljoen euro, ‘wat ruimte biedt voor de verdere uitbouw van de portefeuille’.

‘We zijn verheugd met de resultaten van het voorbije halfjaar die, net zoals vorig jaar, in lijn liggen van onze langetermijndoelstelling om een dubbelcijferig rendement neer te zetten’, stelt Gimv-voorzitter Urbain Vandeurzen in een persbericht.