De Britse krant The Daily Mail heeft donderdag camerabeelden op zijn website geplaatst die de aanslag op horecazaken in het elfde arrondissement Parijs vorige vrijdag tonen. De drie bewakingscamera's in de pizzeria legden vast hoe klanten en personeel in de zaak wegduiken wanneer een man - volgens The Daily Mail mogelijk de voortvluchtige Salah Abdeslam - op straat het vuur opent. Eén vrouwelijke klant keek de dood in de ogen, maar kon ontkomen.

We zien onder meer hoe het personeel achter de bar wegduikt en klanten in de zaak onder tafel duiken. Een vrouw die lijkt te zijn geraakt in de pols, snelt het café binnen en verschuilt zich mee achter de bar, waar de barvrouw haar vasthoudt. Een andere man spurt te trap op om zichzelf in veiligheid te brengen.

Opmerkelijk is vooral hoe minstens één vrouw op wonderbaarlijke wijze aan de dood ontsnapt. Zij zit, samen met een andere klant, verscholen op het terras van de pizzeria. De schutter - vermoedelijk de gezochte Salah Abdeslam - nadert, richt zijn geweer op haar, maar schiet niet. Bedenkt hij zich of zit zijn geweer vast? Dat is uit de beelden niet op te maken. Wel is zeker dat hij, nadat hij achter zich iets schijnt te hebben gehoord, verdwijnt. De twee vrouwen vluchten, ongedeerd. Niemand in de pizzeria kwam om.

Eenmaal het gevaar geweken is - de aanval neemt niet meer dan een minuut in beslag - komen de mensen voorzichtig vanuit hun schuilplaats en is te zien hoe de geschokte uitbater tracht de hulpdiensten te bellen.

De pizzeria is vermoedelijk een van de horecazaken in het 10de en 11de arrondissement die beschoten werden door drie schutters die zich in een zwarte Seat verplaatsten, onder wie Brahim Abdeslam - die zichzelf even later opblies in een horecazaak op de boulevard Voltaire - en zijn broer Salah, naar wie nog altijd gezocht wordt. De drie mannen zouden samen verantwoordelijk zijn voor de dood van minstens 36 mensen: 12 bij Le Carillon en Le Petit Cambodge, 19 aan La Belle Equipe en 5 aan La Castra Nova.

Bij de aanslagen, in Le Bataclan, aan het Stade de France en bij verschillende horecazaken, kwamen 129 mensen om het leven. Zes dagen na de aanslagen wordt naar een van de vermoedelijke daders, Salah Abdeslam, nog altijd gezocht. Er werd een internationaal aanhoudingsbevel naar hem uitgevaardigd. Ook een andere mogelijke dader is nog op de vlucht.