Even paniek in het Antwerpse ­Radisson Hotel dinsdagavond. ­Sommige hotelgasten belden de politie omdat ze Rode Duivel Radja Nainggolan aanzagen als terrorist. De middenvelder kon er zelf best om lachen.

Alles over de Rode Duivels op Sportwereld.be

Radja Naing­golan (27) had dinsdagavond in het Koning Boudewijnstadion op het terrein moeten staan om in een oefenduel Spanje partij te geven. Maar die wedstrijd werd wegens de verhoogde terreurdreiging afgelast. Het vliegtuig dat de Antwerpenaar – die bij het Italiaanse AS Roma speelt –terug naar de Italiaanse hoofdstad moest brengen, was pas voor gisteren geboekt.

Daarom bracht de Rode Duivel de nacht door in het Radisson Blu ­Astrid hotel in ­Antwerpen. ­Nainggolan maakte er een gezellig avondje van met ­familie en enkele vrienden, onder wie Mat­thias Schoenaerts die net als ­Nainggolan bij Beerschot voetbalde.

Maar het ‘gevaarlijke’ uitzicht van Nainggolan, met zijn vele tattoos en blonde kuif, jaagde sommige van de hotelgasten dermate schrik aan dat ze in de ­Rode Duivel een mogelijke terrorist zagen. De politie werd gebeld. “Het clientèle van het hotel vond dat ik er bedreigend uitzag”, aldus Nainggolan. “Gelukkig kwam de politie en die had me snel herkend. Ik ging daarna nog samen met de agenten op de foto.”

De Antwerpse politieagenten verschenen inderdaad in het hotel, maar herkenden de voetballer en bliezen de ­paniek af. De sfeer was meteen ontspannen. Nainggolan kon ermee lachen. De Antwerpse politie bevestigde gisteren dat alles berustte op een misverstand.