Op de Antwerpse Ring ter hoogte van het Sportpaleis heeft de politie kort na 16.30 uur een auto klemgereden omdat de chauffeur een politiecontrole had genegeerd. De Ring was een tijdlang in beide richtingen versperd, wat snel tot grote files leidde. Rond 17.15 uur was de rijbaan weer vrijgemaakt. De drie inzittenden van de auto werden na verhoor weer vrijgelaten.

Volgens het federaal parket had de wagen - met Franse nummerplaat - een politiecontrole genegeerd. Het voertuig werd daarom klemgereden op het viaduct van Merksem. De drie inzittenden werden uit de wagen gehaald. De inhoud van de koffer werd onderzocht door ontmijningsdienst Dovo.

Volgens VTM gaat het om vals alarm. Er zou verwarring zijn ontstaan door een verkeerde nummerplaatherkenning. De wagen zou uiteindelijk geen verband hebben gehad met de aanslagen in Parijs en de drie inzittenden werden na verhoor weer vrij gelaten. 

Het incident veroorzaakt grote hinder tijdens de volle avondspits. Het Vlaams Verkeerscentrum raadde aan om te rijden via de Liefkenshoektunnel die tot 18.35 uur tolvrij was gemaakt.

 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in