Vakbonden leggen zich neer bij vertrek Jet Airways uit Brussels Airport
Foto: Photo News

De vakbonden op Brussels Airport leggen zich volgens vakbondssecretaris Olivier Van Camp (BBTK) neer bij de plannen van de Indiase luchtvaartmaatschappij Jet Airways om Brussels Airport te verlaten.

‘De directie blijft bij haar intentie om te vertrekken uit ons land omwille van het gebrek aan rendabiliteit. Om die reden werden de activiteiten de afgelopen jaren al afgebouwd. De verhuis is gepland voor eind maart 2016, maar het is niet uitgesloten dat men vroeger vertrekt’, aldus Van Camp.

De directie en vakbonden vergaderden al twee keer in het kader van de informatie- en consultatiefase uit de wet-Renault voor collectief ontslag. Die fase wordt nu afgesloten. Volgende week gaan de besprekingen van start over het sociaal plan voor de 33 getroffen werknemers.

‘De directie heeft inderdaad bevestigd dat men alle activiteiten wil verhuizen, dus ook het salesdepartment en dergelijke. Het gaat om acht expats die terug naar India vertrekken en 25 Belgen van wie enkelen met een contract van bepaalde duur’, zegt Van Camp nog.