Een tiental politieagenten heeft de kerkdeur van l’église Neuve in Saint-Denis opengehakt met een bijl. De agenten dachten dat ze, na de antiterreuractie, die vanochtend werd uitgevoerd in de stad , een verdacht geluid hadden gehoord in de klokkentoren.

Omstreeks 12 uur merkten getuigen, waaronder enkele journalisten, die in de buurt van de bewuste kerk in Saint-Denis waren, dat er agenten werden gemobiliseerd om een deur aan de linkerkant van de kerk te openen. Met een bijl hakten de politiemannen zich naar binnen.

Op dat moment was het onduidelijk wat er precies gebeurde en wilde niemand meer toelichting geven. 

‘De verwarring is compleet. Wij staan als journalisten op nog geen tien meter van een aantal agenten die met een bijl de kerkdeur van Saint-Denis openhakken’, berichtte een journalist van Le Figaro. ‘Het is totaal onduidelijk waarom die kerkdeur eruit moet en wat er zich binnen afspeelt. Agenten doorzoeken de kerk. Ze houden nieuwsgierigen nauwelijks op afstand.’

Ongeveer 20 minuten nadat de eerste agenten zich door de opengehakte deur murwden, kwam het hele team alweer naar buiten.

'Ze liepen voorbij de kerk en dachten dat ze een verdacht geluid hadden gehoord en dat er iemand in de klokkentoren verstopt zat', zegt een geestelijke van de kerk aan Le Figaro. 'Ze hebben ons niet eens de sleutels gevraagd en zijn met hun bijl beginnen hakken. Maar de politie staat onder druk, wij begrijpen dat wel.'