Een van de vijf mensen die bij de antiterreuractie van de Franse politie is opgepakt, is een man die in zijn appartement in Saint-Denis onderdak zou hebben gegeven aan twee mensen. 'Ik kende ze niet, maar een vriend vertelde me dat ze uit België kwamen.' Dat heeft een journalist van het Franse persbureau AFP de man horen verklaren.

'Een vriend heeft me gevraagd om twee van zijn maten enkele dagen onderdak te geven', zei de man. Daarop stelde hij een appartement in de rue du Corbillon in Saint-Denis ter beschikking.

'Ik heb hen gezegd dat ik geen matrassen had. Ze hebben me geantwoord dat ze geen bed nodig hadden, alleen water en een plaats om te bidden. Ik heb daarna mijn vriend teruggebeld, die me vertelde dat ze uit België kwamen', zo luidt zijn uitleg. 'Ik wist niet dat het terroristen waren', verklaarde de man nog voordat hij door politieagenten werd weggebracht.

Twee dagen geleden aangekomen

Volgens een kennis van de man is het appartement 'een soort van kraakpand'. De twee mannen uit België zouden er volgens diezelfde bron 'twee dagen geleden' zijn aangekomen.

Klopjacht op Belgische topterrorist

De actie in Saint-Denis is gericht tegen de 28-jarige Belgische jihadist Abdel­hamid Abaaoud, die ervan verdacht wordt de terreuraanslagen in Parijs van afgelopen vrijdag te hebben beraamd.