Behalve naar Salah Abdeslam is de Franse politie ook nog op zoek naar een tweede verdachte, na de aanslagen in Parijs. Het gaat om Mohamed K., een Antiliaanse bommenmaker uit het Noord-Franse Roubaix. Het is mogelijk dat hij de explosieven en ontstekingsmechanismen voor de aanslagen leverde.

Bij de aanslagen van afgelopen vrijdag in Parijs kwamen zeven verdachten om het leven. Drie stierven toen ze een bommengordel tot ontploffing brachten aan het Stade de France, drie anderen nadat ze het vuur hadden geopend in Le Bataclan - en daarbij bijna 90 mensen ombrachten - en één andere in een café, waar hij zichzelf opblies. Een groep schutters opende ook het vuur op horecazaken in het centrum van de hoofdstad.

Minstens twee andere daders zouden nog op de vlucht zijn. Naast Salah Abdeslam is er nog een tweede voortvluchtige. Het gaat om Mohamed K., een Antiliaan die gespecialiseerd zou zijn in explosieven en ontstekingsmechanismen. Het Franse gerecht gelooft dat hij de man is die de explosieven en ontstekingsmechanismen voor de aanslagen in Parijs leverde. 

Op vraag van de Franse inlichtingendiensten is een foto van de verdachte verspreid onder de politie. 

Er wordt massaal gezocht naar de man, dat bevestigt een Belgische veiligheidsbron. Hij wordt omschreven als 'zeer gevaarlijk'. Of hij in België verblijft of niet, is nog onduidelijk. Het is dus ook niet zeker in hoeverre hij Salah Abdeslam, de andere voortvluchtige dader, helpt momenteel. 

De piste van deze negende dader komt er na het opduiken van een video. 

Naar Salah Abdeslam, die een van de betrokken voertuigen huurde in België, is een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd.