Meer dan 21.000 bestuurders geflitst tijdens flitsmarathon
Foto: BELGA

Tijdens de vierde flitsmarathon heeft de politie meer dan 378.578 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 21.168 te snel bleken te rijden. Achtenveertig bestuurders reden zo snel dat hun rijbewijs meteen werd ingetrokken. Dat meldt de federale politie.

De flitsmarathon vond plaats tussen maandagochtend 06.00 uur en dinsdagochtend 06.00 uur. In die periode controleerden 184 leden van de federale wegpolitie en 434 politiemensen van 131 lokale politiezones de snelheid van de bestuurders. Dat gebeurde op 718 plaatsen met mobiele radars, maar daarnaast deden ook de vaste flitspalen en trajectcontroles hun werk.

De mobiele radars controleerden 378.578 wagens en stelden 17.749 snelheidsovertredingen vast, terwijl de vaste flitspalen nog eens 3.419 bestuurders betrapten die zich niet aan de maximumsnelheid hielden. De resultaten van de trajectcontroles zullen pas later bekend zijn.

‘Doel van de sensibiliseringsactie was om de veiligheid op onze wegen te verhogen en het aantal verkeersslachtoffers te doen afnemen, door bestuurders aan te zetten het gaspedaal minder ver in te duwen’, zegt de federale politie. ‘Een derde van het aantal dodelijke ongevallen op onze wegen is te wijten aan overdreven en/of onaangepaste snelheid. Om die reden is en blijft verkeersveiligheid een prioriteit voor de geïntegreerde politie.’

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in