Deze ochtend is een zwarte Renault Clio teruggevonden aan place Albert-Kahn in het 18de arrondissement van Parijs. Het voertuig, met Belgische nummerplaat, werd doorzocht. 'In het voertuig werden verschillende wapens van het type Kalasjnikov gevonden', meldt Karel Lattrez van VTM.

Het verdachte voertuig met Belgische nummerplaat dat deze ochtend doorzocht werd in Parijs, ‘werd gebruikt door Salah Abdeslam’, meldt een bron binnen de politie. 'Het gaat dit keer om een leasewagen, geen huurwagen', heeft een politiebron verteld aan VTM NIEUWS-journalist Karel Lattrez. 'De Franse politie heeft die auto gisterenavond een aantal uren gevolgd. In die wagen zaten twee of drie personen.'

De 26-jarige Salah Abdeslam, de laatste van de vermoedelijk acht terroristen die in Parijs een bloedbad hebben aangericht, is voorlopig nog altijd op de vlucht.

Vijf arrestaties nabij Aken

Ongeveer gelijktijdig heeft de politie in het Duitse Alsdorf, nabij Aken, drie verdachten opgepakt in verband met de bloedige aanslagen in Parijs. 'We hebben aanwijzingen dat een van de voortvluchtigen van de aanslagen zich in ons gebied ophoudt', meldde een woordvoerder van de politie. Politiewoordvoerder Werner Schneider bevestigde dat het trio vanmorgen is gearresteerd door een SWAT-team.

Over de omstandigheden van de operatie werden geen gegevens bekendgemaakt. De verdachten worden momenteel verhoord. Het zou gaan om één man en twee vrouwen: Kamal A. (29), Lava M. (28) en Didem A. (32). Dat bericht de Duitse krant Der Spiegel, op basis van bronnen bij de politie. Volgens de krant dacht een verkoopster onder hen Abdeslam te hebben herkend, waarop ze de politie belde.

Later op de dag gebeurden er nog twee bijkomende arrestaties in verband met de terreuraanslagen in Parijs.