Vijf van de zeven verdachten die het afgelopen weekend van hun vrijheid werden beroofd, zijn door de onderzoeksrechter opnieuw vrijgelaten. Twee van hen werden onder aanhoudingsmandaat geplaatst ‘uit hoofde van terroristische aanslag en deelname aan de activiteiten van een terroristische groep’. Dat meldt het federaal parket.

Maandagvoormiddag hebben de speciale eenheden van de politie opnieuw antiterreuracties uitgevoerd. Verschillende straten werden afgezet en mensen moesten hun huizen verlaten zodat de politie ze kon doorzoeken.

‘In de loop van de voormiddag werd er een huiszoeking uitgevoerd te Sint-Jans-Molenbeek in de Delaunoy straat’, aldus een persbericht van het federaal parket. ‘Deze huiszoeking was negatief en er werden geen gerechtelijke aanhoudingen verricht.’

Twee van de zeven mensen die werden opgepakt voor verhoor zijn ‘onder aanhoudingsmandaat geplaatst’, verdacht van ‘een terroristische aanslag en deelname aan de activiteiten van een terroristische groep’. De vijf anderen werden eerder op maandag al vrijgelaten.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in