Moureaux: ‘Mohamed Abdeslam werkte op dienst vreemdelingen van Molenbeek’
Philippe Moureaux (PS): ex-burgemeester van Molenbeek Foto: Belga

Mohamed Abdeslam, één van de verdachten in het onderzoek naar de aanslagen in Parijs, werkte volgens de Molenbeekse ex-burgemeester tot voor een paar dagen op de dienst vreemdelingen van de gemeente. Dat bevestigt Philippe Moureaux (PS) in een gesprek met De Standaard.

Mohamed Abdeslam werd zaterdag gearresteerd in Molenbeek. Hij werd de afgelopen dagen verhoord door speurders die bezig zijn met het netwerk rond de aanslagen in Parijs. Mohamed is de broer van Salah Abdeslam, die momenteel nog wordt opgespoord. Een andere broer, Brahim, blies zichzelf vrijdagavond op in restaurant ‘Comptoir Voltaire’ in Parijs.

De gewezen Molenbeekse burgemeester Philippe Moureaux (PS) zegt dat Mohamed in het verleden heeft gewerkt op verschillende afdelingen binnen het gemeentebestuur. Hij kwam zelfs terecht op het kabinet van Moureaux, die tussen 1992 en 2012 burgemeester was. Daar werkte Abdeslam als dactylograaf. Voordien werkte hij op de dienst demografie van de administratie.

Na de doortocht van Abdeslam op het kabinet-Moureaux ging hij aan de slag op de dienst vreemdelingen van de gemeente. ‘Die houdt zich onder meer bezig met regularisatiedossiers’, zegt Moureaux. ‘Abdeslam werkte tot voor een paar dagen op die dienst.’

Mohamed Abdeslam werd maandagmiddag vrijgelaten door de politie. Dat bevestigt zijn advocaat.