Franse luchtmacht bombardeert ‘IS-hoofdstad’ Raqqa
Foto: AP
Franse vliegtuigen zijn zondag met een massaal bombardement begonnen van Raqqa, de Syrische stad die geldt als het belangrijkste bolwerk van terreurorganisatie Islamitische Staat (IS). Dat heeft het Franse ministerie van Defensie meegedeeld.

Twee dagen nadat IS de aanslagen in Parijs van vrijdag 13 november opeiste, heeft Frankrijk een groot bombardement uitgevoerd op de stad Raqqa. President Hollande had de aanvallen van IS al 'een oorlogsdaad' genoemd en had gezegd dat Frankrijk 'meedogenloos' zou terugslaan.

 

Volgens de Franse autoriteiten werden bij de bombardementen controlecentra, rekruteercentra, opslagdepots en trainingskampen in de as gelegd. 'De aanvallen werden uitgevoerd op doelwitten die eerder al tijdens Franse verkenningsmissies geïdentificeerd werden', aldus het ministerie.

Twaalf gevechtstoestellen, waarvan tien jachtvliegtuigen, zijn tegelijk opgestegen vanop luchtmachtbasissen in de Arabische Emiraten en Jordanië. Alles samen hebben ze twintig bommen gedropt. De operatie werd uitgevoerd in samenwerking met de Verenigde Staten.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig