Nick Alexander, de Brit die stierf terwijl hij T-shirts verkocht
Foto: rr
De aanslagen in Parijs hebben aan 129 mensen het leven gekost. De meeste slachtoffers vielen in de concertzaal Le Bataclan, waar de Eagles Of Death Metal net aan hun concert waren begonnen. De groepsleden konden zich meteen nadat de eerste schoten werden gelost in veiligheid brengen, maar één crew-lid overleefde de slachtpartij niet: de Brit Nick Alexander, de merchandise manager van de band.

'Met grote droefheid kunnen we bevestigen dat onze geliefde Nick zijn leven verloor tijdens de aanslagen in Parijs', vertelde zijn familie tegen het muziekblad Rolling Stone. 'Hij was niet alleen onze broer, zoon en oom. Hij was van iedereen de beste vriend - gul, grappig en loyaal.'

De familie haalt naar eigen zeggen troost uit het feit dat Alexander is omgekomen tijdens het werk dat hij het liefste deed en uit de honderden warme reacties die het krijgt van vrienden die Alexander over de hele wereld heeft gemaakt.

Alexander stierf in de armen van zijn ex-vriendin

Op het moment van de aanslag was de ex-vriendin van Alexander, Helen Wilson, bij hem. In de Britse pers beschrijft zij wat er vrijdagavond omstreeks half tien gebeurde. 'Vijf, misschien zes mannen kwamen binnen met machinegeweren en shotguns en begonnen mensen neer te schieten. Wie begon te rennen, werd neergeschoten. Dus we zijn op de vloer gaan liggen', vertelt Wilson.

Toch werd Alexander door een kogel geraakt. Wilson bleef heel de tijd met hem praten en probeerde tevergeefs mond-op-mond beademing te geven. De Brit stierf uiteindelijk in haar armen. 'Ik heb nog gezegd dat ik van hem hield', aldus Wilson. Wilson werd overigens ook geraakt. De vrouw kreeg twee kogels in haar benen en ligt nog in het ziekenhuis.

Huidige vriendin lange tijd zonder informatie

De huidige vriendin van Alexander wist dat haar vriend vrijdagavond in Le Bataclan aan het werk was. Nadat ze het nieuws over de schietpartij had vernomen, probeerde ze Alexander te bereiken. Gisteren deed ze via Twitter nog een oproep naar informatie over haar vriend.

Buckley ontdekte zaterdagmiddag dat haar vriend één van de dodelijke slachtoffers was. Nadat ze het nieuws over de dood van haar vriend had vernomen, schreef ze op Twitter dat Alexander de liefde van haar leven was en voor altijd zou blijven.

 

'Een harde werker'

Alexander zou de komende weken met Eagles Of Death Metal door Europa trekken. Hij werkte eerder ook voor bands als Sum 41, Panic! at the Disco, MGMT, Fall Out Boy, Cat Stevens, Alice in Chains en the Black Keys. Patrick Carney, de drummer van the Black Keys omschrijft Alexander als een harde werker en een man met humor. 'Dat leek hem het gelukkigst te maken. Na shows, als iedereen wild werd, bleef hij juist terughoudend. Hij klaagde nooit. Die man was gewoon een schat.'

 

To Everyone:We love France. We love Paris. MGMT are fortunate enough to have played Le Bataclan four times,...

Geplaatst door MGMT op zaterdag 14 november 2015
 

Our former merch vender Nick Alexander has been confirmed as one of the victims of the senseless violence in Paris...

Geplaatst door Alice in Chains op zaterdag 14 november 2015

Memorial Fund

Vrienden van Alexander zijn een crowdfunding begonnen om de familie van Nick te helpen met de kosten van de begrafenis. Omdat het opgehaalde bedrag op amper enkele uren tijd de verwachtingen ruimschoots overschreed, zal het geld worden doorgestort aan een nog te bepalen goed doel.