Frankrijk vraagt buitengewone raad EU-ministers van Binnenlandse Zaken
Foto: REUTERS

Frankrijk vraagt de samenkomst van een buitengewone raad van de ministers van Binnenlandse Zaken van de EU, op 20 november in Brussel, om de strijd tegen het terrorisme te versterken na de aanslagen in Parijs. Dat heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken in Parijs bekendgemaakt.

De strijd tegen het terrorisme moet versterkt worden “op alle niveau’s en in het bijzonder op Europeese en internationaal niveau”, aldus het ministerie in een persbericht.

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon gaat vandaag nog naar Parijs voor overleg met zijn Franse ambtsgenoot Bernard Cazeneuve. Ze gaan het hebben over de veiligheidsmaatregelen en een betere grensbewaking na de aanslagen van vrijdag.

“Tijdens het overleg komen al zeker drie grote thema’s aan bod: de politionele samenwerking tussen België en Frankrijk, de samenwerking op vlak van veiligheid en de grenscontroles”, aldus de woordvoerster de minister, Anne Laure Mouligneaux. Beide ministers zullen informatie uitwisselen en kijken hoe kan worden samengewerkt.