Extra veiligheidsmaatregelen voor vluchtelingencentra in Duitsland
Foto: Reporters / Laif

Duitsland neemt maatregelen om de veiligheid te vergroten in en rond de opvangcentra voor vluchtelingen na de aanslagen in Parijs. Bedoeling is aanslagen van extreemrechtse groeperingen te voorkomen. Dat is zondag uit officiële bron vernomen.

De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Thomas de Maizière en zijn collega’s van de deelstaten zegden dat de veiligheid in de vluchtelingencentra moet aangepast worden aan “de behoeften van het ogenblik”.

De controles van de federale politie aan de grens met Frankrijk zijn al opgevoerd. De deelstaten beveiligen gevoelige infrastructuur op hun grondgebied.

De Maizière had zaterdag al gezegd dat hij zich zorgen maakte voor geweld, georkestreerd door rechtse radicalen na de aanslagen in Parijs die 129 slachtoffers maakten. Hij waarschuwde er ook voor om niet al te snel verbanden te leggen tussen de terreuraanslagen in Parijs en de vluchtelingencrisis in Europa. Er zijn in recente maanden herhaaldelijk manifestaties met geweld en brandstichtingen geweest bij vluchtelingencentra in Duitsland. Het land verwacht een miljoen asielzoekers in 2015.