‘Parijzenaars hebben wapens nodig’
Foto: REUTERS

De terreuraanslagen in Parijs zouden misschien niet gebeurd zijn als de Franse wetgever mensen zou toelaten om wapens te dragen. Dat zei Republikeins presidentskandidaat Donald Trump op een bijeenkomst in Texas.

‘Waar zijn de strengste wapenwetten ter wereld? In Parijs’, zei Trump tijdens een campagnebijeenkomst in de Amerikaanse staat Texas. ‘Als Parijzenaars wapens mochten dragen, zou het een héél andere situatie geweest zijn.’

De stoere uitspraken van de Republikeinse presidentskandidaat vielen goed bij het achtduizendkoppige publiek in Texas. Hij herhaalde er ook zijn eerdere stelling dat de Verenigde Staten de Iraakse olievelden al lang hadden moeten overnemen om de winst ervan aan de vele Irakveteranen te geven.

Trump, niet verlegen om een controversiële uitspraak, probeert zichzelf het imago aan te meten van een commander-in-chief die niet bang is om potten te breken. Hij voorspelde dat als hij verkozen zou raken, de terroristen van IS het vanzelf zouden opgeven ‘omdat deze kerel gek is’.