Foo Fighters annuleren Europese tournee na aanslagen Parijs
Foto: EPA

‘In het licht van dit zinloze geweld, het sluiten van grenzen en internationale rouw kunnen we nu niet verder.’ Dat laat de Amerikaanse rockband Foo Fighters weten op Facebook. Ze annuleren ineens de rest van hun Europese tournee, die hen nog naar Frankrijk, Spanje en Italië had moeten brengen.

‘Het is met diepe droefnis en bezorgdheid voor iedereen in Parijs dat we noodgedwongen de rest van onze tournee annuleren. In het licht van dit zinloze geweld, het sluiten van grenzen en internationale rouw kunnen we nu niet verder. Er is geen andere manier om het te zeggen’, laat de band op Facebook weten.

Foo Fighters hadden nog vier concerten in Europa gepland de komende maanden. Twee shows in Frankrijk (Parijs en Lyon), eentje in Italië en een laatste in Spanje. ‘Dit is geschift en zo vervelend. Onze gedachten en gebeden zijn voor iedereen die gekwetst werd of een geliefde verloren heeft’, zegt de band van frontman Dave Grohl nog.

Ook andere bands hebben al laten weten concerten te annuleren na de aanslagen in Parijs. De Ierse rockband U2 zegde een aantal concerten in de Franse hoofdstad af, maar bijvoorbeeld ook Coldplay treedt niet op in Los Angeles.