Onder de zeker 129 slachtoffers van de aanslagen in Parijs bevinden zich zeker drie landgenoten. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) bevestigd. Eén Belg zou nog steeds vermist zijn in Parijs.

Buitenlandse Zaken heeft zondagnamiddag de identiteit bevestigd van de twee Luikenaars die omkwamen bij de aanslagen in Parijs vrijdagavond. Het gaat om een koppel: de 47-jarige ingenieur Milko Jozic en de 26-jarige Elif Dogan, van Turkse origine. Het paar leefde al enkele maanden in de Franse hoofdstad. 

Op Twitter was te zien hoe familie en vrienden op zoek gingen naar een teken van leven van de twee, die vrijdagavond allebei in Parijs waren, maar onbereikbaar waren. 

'We hadden niets meer van hen gehoord sinds vrijdagavond', meldt Laureline, de dochter van de 47-jarige Jozic. 'Vrienden zijn aan de deur gaan kloppen van hun appartement, maar ze deden niet open', zegt de ex-vrouw van Jozic. 'En toen kwam het vreselijke nieuws.'

Het derde Belgische slachtoffer is een 28-jarige man die ook de Franse nationaliteit had. Het is aan de Franse autoriteiten om meer informatie te geven van de identiteit van deze laatste persoon, aldus Buitenlandse Zaken.

Buitenlandse Zaken heeft overigens het reisadvies aangepast. Belgen in de regio Parijs worden aangemaand tot waakzaamheid. Premier Michel riep alle landgenoten ook op om niet naar de stad te reizen, tenzij noodzakelijk.

Belgen die informatie willen over hun familie kunnen terecht op het nummer 0477/40.32.12