Reizigers van Jetair, Thomas Cook en Eurostar kunnen tickets kosteloos annuleren
Foto: AFP

Klanten van touroperator Jetair kunnen hun reizen naar Parijs kosteloos omboeken of annuleren. Ook Thomas Cook laat reizigers die mogelijkheid, net als Eurostar. De Eurostar treinen naar Parijs blijven wel normaal rijden.

Klanten van Thomas Cook die een reis naar Frankrijk hebben geboekt, kunnen deze kosteloos omboeken of hun vakantie terugbetaald krijgen. Dat meldt de touroperator in de nacht van vrijdag op zaterdag, nadat bij verschillende aanslagen in Parijs tientallen doden vielen.

“Aangezien Frankrijk heeft aangegeven de grenzen voorlopig te sluiten, biedt Thomas Cook Belgium zijn klanten die tot en met maandag moeten afreizen de mogelijkheid om kosteloos hun vakantie om te boeken”, klinkt het. “Zij die niet wensen af te reizen binnen deze periode, kunnen dat ook en zullen hun vakantie terugbetaald krijgen.”

Ook klanten van touroperator Jetair kunnen hun reizen naar Parijs kosteloos omboeken of annuleren met de volledige terugbetaling van de reissom, meldt Jetair. De reizigers die tot vrijdag 20 november naar Parijs afreizen voor een citytrip of een bezoek aan Disneyland Parijs, kunnen hun reis kosteloos wijzigen naar een latere datum of bestemming, of annuleren met de volledige terugbetaling van de reissom.

Reizigers die zich momenteel in Parijs of Disneyland Parijs bevinden en er de voorkeur aan geven om hun verblijf af te breken, kunnen dit doen met terugbetaling van de niet genoten nachten en/of diensten, klinkt het nog.

Betrokken reizigers kunnen hun reisagent contacteren, het callcenter waar ze hun trip boekten of Jetair contacteren via het 24/7-nummer, dat vermeld staat op de reisdocumenten.

Treinen

De Eurostar-treinen tussen Londen, Parijs en Brussel rijden zaterdag zoals gepland. Wie gezien de aanslagen van vrijdagavond in de Franse hoofdstad zaterdag liever niet naar Parijs reist, kan kosteloos zijn ticket omruilen. Dat meldt Eurostar vrijdagnacht via Twitter.

Eurostar zal nog een weblink bekendmaken waarop reizigers hun ticket kunnen omruilen. Meer informatie via www.eurostar.com.

De maatschappij vraagt de reizigers zaterdag een uur voor vertrek in te checken alsook de dienstregeling te controleren.

Spoorwegmaatschappij Thalys publiceerde nog geen informatie via Twitter of de website voor haar hogesnelheidstreinen.

Binnen Frankrijk zou het treinverkeer normaal verlopen. Ook het vliegverkeer wordt niet onderbroken, deelde het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken mee. Wel zijn vrijdagavond een aantal metrolijnen in Parijs gesloten, die in de buurt van de aanslagen lagen.