Benedict Cumberbatch geëerd door Koningin Elizabeth
Benedict Cumberbatch Foto: Reuters
De Engelse acteur Benedict Cumberbatch, vooral bekend van zijn rol als Sherlock Holmes in de televisiereeks Sherlock, heeft een Britse onderscheiding ontvangen van Koningin Elizabeth. Hij kreeg dit voor zijn bijdrage aan de beeldende kunst en zijn liefdadigheidswerk.

Benedicht Cumberbatch, de 39-jarige Engelse acteur ontving dinsdag een Commander of the British Empire award (CBE) in Buckingham Palace. Achteraf gaf hij toe dat hij heel zenuwachtig was voor de ontmoeting met de koningin. 

'Het is fantastisch, maar wel zenuwslopend. Het is een unieke ervaring en ik voel mij geprivilegieerd dat ik hier mag zijn. Het doet deugd om op deze manier erkend te worden voor wat ik doe', zegt de acteur.

Cumberbatch ontving deze erkenning voor zijn aandeel in de wereld van de beeldende kunsten en zijn liefdadigheidswerk. Zo zette hij zich al sterk in voor de Syrische vluchtelingen. Hij zamelde zo'n 211.000 euro in. Bovendien werd hij genomineerd voor een oscar voor beste acteur voor zijn rol als computerwetenschapper Alan Turing in The Imitation Game