Marc Saverys haalt meer dan 90 procent aandelen CMB binnen
Marc Saverys Foto: Marc Herremans - Corelio

Topman Marc Saverys heeft na de eerste ronde van zijn overnamebod op de scheepvaartgroep Compagnie Maritime Belge (CMB) 90,89 procent van de aandelen in handen gekregen. Hoewel een van de voorwaarden niet is vervuld, zet Saverys het bod door, met de bedoeling CMB van de beurs te halen.

Aan het overnamebod van 16,20 euro per aandeel waren enkele voorwaarden verbonden. Zo moest Saverco (de holdingvennootschap van Saverys) minstens 90 procent van de aandelen te pakken krijgen.

Een andere voorwaarde - dat de slotkoers van de Baltic Dry-index (een index voor drogebulktarieven) niet onder 668 punten zou dalen - was niet vervuld, maar Saverco besliste ‘om onherroepelijk te verzaken aan de tweede voorwaarde en het bod toch te handhaven’.

Er komt nu een tweede ronde om te bieden, die loopt tot 25 november. Als Saverys dan minstens 95,08 procent van de aandelen heeft, volgt een uitkoopbod. Mocht dat niet lukken, dan kan de topman toch om de schrapping van de beursnotering vragen.

Bij de bekendmaking van het overnamebod in september, zei Saverys dat hij de scheepvaartgroep van de beurs wil halen omdat de beursnotering ‘een handicap is geworden voor de verdere ontwikkeling en de langetermijndoelstellingen van CMB in snel veranderende scheepvaartmarkten’.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in