Drie nieuwe bestemmingen voor foodies in Brussel
Foto: Herman Ricour

Met zijn verschillende gezellige wijken valt er in Brussel altijd iets nieuws te ontdekken. Maar wie op zoek is naar een restaurant in de buurt van de Beurs en de autovrije Anspach, raden wij graag een van deze drie nieuwkomers aan.

Sang-Hoon Degeimbre, sterrenchef van L’Air du Temps, opende nog maar pas een tweede zaak in de Dansaertwijk. Hier noch de grandeur noch de prijzen van een sterrenrestaurant, maar een eenvoudige formule, met een al even eenvoudige naam: SAN.

Alle gerechten worden in een kommetje geserveerd, met enkel een lepel erbij. Dat verplicht je om alles in een keer te eten, waardoor de smaken zich beter vermengen, aldus de chef. Naargelang de honger kunt u kiezen tussen een formule met twee, drie, vier of vijf kommetjes.

Voor de inhoud van de kommetjes liet San zich door diverse steden inspireren, zoals blijkt uit de namen als Barcelona, Venetië, maar ook Gent. De keuken wordt geleid door de Japanner Toshiro Fujii, zijn souschef bij L’Air du Temps.

>> Vlaamsesteenweg 19, www.sanbxl.be

Aan de andere kant van de straat kunt u sinds enkele maanden de voeten onder tafel schuiven bij SIGNORA AVA, dat zichzelf voorstelt als een osteria, ofwel een Italiaanse eetgelegenheid waar je van simpele, pure maaltijden kunt genieten. En dat is niet gelogen.

Het Italiaanse koppel haalt zijn inspiratie deels uit de streetfoodcultuur en je kunt er ook terecht voor een aperitief of om de selectie Italiaanse wijnen te proeven. De naam van het restaurant is een verwijzing naar de roman uit 1942 van de Italiaanse schrijver Francesco Jovine, waarin de waarde van de aarde als gemeenschappelijk goed centraal staat.

>> Vlaamsesteenweg 92, Facebookpagina

De twee Limburgse broers Jerome en Philippe Vandermeulen lieten de hype van gourmet hamburgers niet zomaar aan zich voorbijgaan en openden vorig jaar MANHATTN’S op de Louizalaan, een restaurant dat gasten moet doen denken dat ze in New York zijn.

Nog deze maand gaan de deuren van hun tweede zaak open, in de schaduw van de Brusselse beurs. Aan het concept noch menu werd niets gewijzigd, ook hier vindt u hamburgers met vlees, vis of een vegetarische optie, met namen die verwijzen naar plekken in de Big Apple, zoals de Rockefeller Burger en de Tribeca Chicken Burger.

>> Henri Mausstraat 39, www.manhattns.com