Club houdt Europese hoop levend met belangrijke zege tegen Legia Warschau
Foto: BELGA

Club Brugge heeft zijn eerste overwinning beet in groep D. Het won in eigen huis zuinig van Legia Warschau met 1-0. Uitblinker Meunier scoorde het enige doelpunt van de match na een knappe solo. Doordat Midtjylland verloor bij Napoli, nadert Club tot op twee punten van de tweede plaats. Blauw-zwart houdt de Europese hoop levend, het speelt nog tegen Napoli (thuis) en Midtjylland (uit).

Club Brugge-trainer Preud’homme wijzigde zijn basiself op vier plaatsen in vergelijking met de wedstrijd in Warschau. De Bock begon in plaats van Bolingoli, die een rampzalige tweede helft speelde in Warschau, verder kwamen Gedoz, Claudemir en Leandro Pereira in de plaats van De fauw, Izquierdo en Vossen. Legia wisselde op vijf posities in de basiself. Duda, die Legia veel beter liet draaien na de rust in de heenmatch, mocht ditmaal aan de wedstrijd beginnen. Ook Trickovski, ex-Club Brugge, kreeg een plaatsje in de basis.

Zuinig op voorsprong

In de heenmatch speelde Club een sterke eerste helft, maar viel daarna in elkaar als een pudding en speelde slechts 1-1 gelijk, ook nu kende Club een wedstrijd met twee compleet verschillende gezichten. Na een niet al te overtuigende eerste helft kon het wel met een (oververdiende) 1-0 gaan rusten, maar echt flitsen deed blauwzwart niet in eigen stadion. Legia legde aanvallend echter zo goed als niets op de mat in de eerste helft, en slikte zeven minuten voor de rust een bijzonder fraai doelpunt.

Thomas Meunier, zowat de beste man op het veld, zette zelf de aanval op met een één-twee met Diaby. De rechtsback van Club bleef met wat geluk in balbezit, schudde vervolgens een goeie dribbel uit de benen en trapte met buitenkantje rechts de 1-0 in doel. Bijna een kopie van zijn doelpunt tegen Midtjylland. Net als vorige week kon Club met een verdiende, maar nipte voorsprong gaan rusten.

Gelijkmaker van de lijn

Club begon echter heel wat beter aan de tweede helft, en verdubbelde via Pereira en Denswil bijna tot 2-0. De Braziliaanse targetspits van Club kende echter een moeilijke wedstrijd en trapte naast, de kopbal van Denswil spatte uiteen op de paal. Toch kon blauw-zwart de suprematie niet verzilveren, en moest het in het laatste kwart wedstrijd de wedstrijd helemaal ondergaan. Warschau leek opnieuw met een gelijkspel weg te komen, maar de Poolse gelijkmaker werd door een alerte Mechele van de doellijn geveegd. Invaller Vossen kreeg nog bijna de 2-0 cadeau na een slechte uittrap van doelman Kuciak, maar was te verrast na diens slechte uittrap.

Door deze overwinning blijft Club Brugge een sprankeltje hoop behouden op Europese overwintering. Het nadert tot op twee punten van Midtjylland, dat met zware 5-0 cijfers verloor bij Napoli. De Denen staan wel nog steeds op plaats twee, en hebben hun eigen lot in handen. Club speelt zijn laatste twee wedstrijden tegen Napoli (thuis) en Midtjylland (uit).

Opmerkelijk: Net zoals in de heenmatch maakten de Poolse fans van Legia Warschau heel wat indruk op de neutrale toeschouwer. In blote bast en luid zingend maakten velen onder hen de negentig minuten vol!

Belangrijkste fases:

8’ - Na het betere zool- en tikwerk tegen de zijlijn komen Meunier en Vazquez er toch nog uit. De Spanjaard met een lage voorzet naar de eerste paal. Een glijdende Pereira ziet zijn poging naast suizen.

15’ - Vazquez lepelt de bal over de defensie. Pereira controleert met de borst, maar glijdt weg bij het naar binnen draaien. Jammer, want er zat meer in.

26’ - Corner voor Legia. Vranjes staat behoorlijk ongedekt en klimt hoog. Gelukkig voor Club knikt hij volledig naast de bal.

38’ - GOAL - Net als tegen Midtjylland scoort Meunier met buitenkantje voet. De rechtsachter recupereert zelf de bal op eigen helft en zet een aanval op met Diaby. Met een gelukje graait hij het leer mee, speelt zijn man uit en krult dan heerlijk beheerst binnen.

49’ - Lewczuk speelt na een fraaie actie van Vazquez te kort terug op zijn doelman. Pereira kan er nog een voetje tegen zetten. Via goalie Kuciak gaat de bal naast. Bijna 2-0 voor Club.

52’ - Na een hoekschop van Vazquez kopt Denswil pal op de staander. De verlossende 2-0 voor Club strandt op het doelhout.

72’ - Snel tikwerk van de Polen. Kucharczyk staat vrij om te schieten en stuit op de benen van Bruzzese. De rebound wordt van de lijn gekeerd. Club ontsnapt aan de 1-1.

90’ +2’ - Denswil kan niet meer bij een harde, lage voorzet. Voorbij de tweede paal kan de ex-Bruggeling nog ternauwernood afdrukken. Hij vlamt het leer hoog over.