F1-testrijdster Susie Wolff zet punt achter haar carrière in motorsport
Foto: Marc Herremans - Corelio

Susie Wolff beëindigt na het huidige Formule 1-seizoen haar carrière in de motorsport. Dat meldde de 32-jarige Schotse woensdag. In juli van vorig jaar schreef Wolff geschiedenis als eerste vrouw in 22 jaar die deelnam aan een vrije oefensessie in de Formule 1.

Op het circuit van Silverstone werkte Wolff vorig jaar als testrijdster voor Williams enkele ronden af in een vrije oefensessie voor de GP van Groot-Brittannië. De echtgenote van Toto Wolff, de baas van Mercedes-AMG, vierde in 2006 haar debuut in het DTM-kampioenschap (Deutschen Tourenwagen Masters). Sinds april 2012 was ze als F1-testrijdster actief bij Williams.

“Heel vaak komt het in het leven aan op timing. Dat is zeker in mijn wereld het geval. Voor mij is de tijd gekomen de helm aan de haak te hangen”, aldus Wolff, die er niet meer in gelooft ooit in een Grote Prijs te kunnen racen. Ze zal nog één keer als piloot aantreden tijdens de Race of Champions, die op 20-21 november in Londen plaatsvindt.

“Het was een ongelooflijke trip, met hoogtes en laagtes. Ik voel me bevoorrecht dat ik van mijn hobby mijn beroep heb kunnen maken”, besloot Wolff in een blog op de Huffington Post.