Kampioenenfilm scoort aan bioscoopkassa

De tweede ‘FC De Kampioenen’-film ‘Jubilee General’ is voltreffer in de bioscoop. De film kwam woensdag in de bioscoop en lokte op vijf dagen tijd al 148.000 betalende bezoekers. Distributeur Independent Films spreekt over een record.

Vlaanderen blijft zijn Kampioenen trouw, zo blijkt uit de eerste cijfers over de ticketverkoop aan de bioscoop. Sinds de film woensdag in première ging zijn al 148.600 kaartjes verkocht, inclusief avant-premières. Volgens distributeur Independent Films deed geen enkele Belgische film ooit beter.

De film is in de Vlaamse cinemazalen goed voor een marktaandeel van 50 tot 75 procent. Met de herfstvakantie die pas begonnen is, ziet het ernaar uit dat de film ook de komende dagen hoge toppen zal blijven scheren.

Naar de eerste Kampioenenfilm ‘Kampioen zijn blijft plezant’ gingen in een recordtempo een half miljoen mensen kijken. Daarna viel het wat stil, waardoor het record van 'Loft' uiteindelijk niet gebroken werd. Misschien gebeurt dat deze keer wel.

De tweede Kampioenenfilm werd geregisseerd door Jan Verheyen en heeft opnieuw oudgedienden Jacques Vermeire en Carry Goossens in de cast.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig