Mechelse brouwerij giet whisky bij haar bier

Bij brouwerij Het Anker in Mechelen pakken ze vanaf nu uit met een wel heel speciale versie van de populaire Gouden Carolus Cuvée van de Keizer. Het bier wordt nu ook verrijkt met een scheutje whisky en dat is een primeur voor ons land, zo schrijft Gazet van Antwerpen.

Brouwerij Het Anker in Mechelen heeft verschillende bieren die het erg goed doen en al enkele keren werden uitgeroepen tot beste bier ter wereld in hun categorie. Maar sinds twee jaar hebben ze ook een Gouden Carolus Single Malt, whisky uit hun eigen stokerij.

En dat inspireerde de brouwerij tot een geslaagd experiment. ‘We mengen onze twee topproducten nu samen voor een uniek bier dat krachtig en volmondig is’, aldus Hans Rubens van Het Anker, in Gazet van Antwerpen.

Het is tegenwoordig hip om zware bieren in oude whiskyvaten te laten rijpen om een opvallend smaakaccent te krijgen. Maar dat is niet wat ze in Mechelen doen. ‘Wij doen letterlijk wat van onze whisky bij ons bier. Daarmee zijn we uniek in ons land. En extra speciaal is dat we zowel het bier als de whisky zelf in eigen huis maken. Daar moesten we wel iets mee doen.’

Gouden Carolus Indulgence

De Whisky Infused, want zo heet het nieuwe bier officieel, wordt onder de grote noemer Gouden Carolus Indulgence gelanceerd. ‘Indulgence staat in het Engels voor een bron van vermaak, genot of verwennerij. En dat is nu net wat we willen bereiken met deze nieuwe serie gelimiteerde bieren.’

Het bier van 11,7 procent is vanaf nu verkrijgbaar in de brouwerijwinkel van Het Anker, bij gespecialiseerde bierhandelaars en binnen enkele weken ook bij Delhaize.