Club Brugge kan weer ademhalen. Blauw-zwart pakte op het veld van Westerlo een tweede opeenvolgende zege. Het werd 0-2 dankzij goals van Abdoulay Diaby en Claudemir voor rust, al liet Club een pak kansen liggen.

Michel Preud’homme voerde slechts één wijziging door ten opzichte van de overwinning tegen OH Leuven. Bolingoli kwam in de plaats van de geschorste De Bock. Westerlo begon met goede moed aan de partij, maar de eerste kans was voor Diaby. De Club-aanvaller knalde op de vuisten van Van Langendonck. Even later trof de Brugse topschutter wel raak. Vossen zette zich door op de rechterflank. Hij zette voor, maar Diaby gleed uit. De afvallende bal werd door Claudemir terug voor de kooi gebracht en Diaby was er als de kippen bij om de 0-1 binnen te tikken. Zijn achtste treffer van het seizoen.

Club rook bloed en Vossen liet de 0-2 liggen toen zijn schuiver net naast de verste paal ging. Geen nood voor blauw-zwart. Na ruim een halfuur verlengde Claudemir een gekraakt schot van Gedoz in twee tijden voorbij Van Langendonck: 0-2. Meunier trapte nog op de paal zodat Westerlo nog wat hoop koesterde om na de pauze iets terug te kunnen doen.

Club morst met kansen

Westerlo kreeg de eerste kans na rust, maar Lecomte kreeg zijn schot niet binnen het kader. Wat later dolde De Ceulaer met Bolingoli en en verijdelde Bruzzese de aansluitingstreffer. Daarna liet Vossen alweer een grote kans liggen. Hij mikte op de voet van Van Langendonck. Ook Gedoz kon een uitstekende mogelijkheid niet succesvol afronden. Westerlo was gevaarlijk met de ingevallen Gounongbe, maar Duarte stond goed te verdedigen.

Aan de overkant onderscheidde Van Langendonck zich voor de zoveelste keer. Gedoz nam een bal in de stuit op de pantoffel. De Westelse goalie stak er nog een handje tussen en vermeed de 0-3. De Ceulaer liet misschien wel de beste kans op de 1-2 liggen en Claudemir stuitte nog een keer op Van Langendonck. Tot ongenoegen van Preud’homme. Zo bleef het bij 0-2, waarmee Club voorlopig vierde wordt in de stand. Westerlo blijft laatste.

Opvallend: Het is pas de tweede overwinning buitenshuis voor Club Brugge. De eerste was op 27 september, toen blauw-zwart met 0-1 won in Lokeren.

Herbeleef de wedstrijd hier.

Belangrijkste fases:

7’ Felipe Gedoz zet Diaby vrij met een prima pass buitenkantje rechts. De aanvaller komt naar binnen en trapt met links op doel. Doelman Van Langendonck staat pal en redt de knal van Diaby.

22’ GOAL. Jelle Vossen zet zich door op de rechterflank. Hij zet voor maar Diaby glijdt uit. De afvallende bal wordt door Claudemir terug voor de kooi gebracht en de Diaby is er als de kippen bij om de 0-1, al dan niet in buitenspel, binnen te tikken. Zijn achtste treffer van het seizoen.

26’ Hans Vanaken zet Jelle Vossen alleen voor doelman Van Langendonck. De ex-Genkenaar laat de 0-2 liggen en plaatst de bal naast het kader. De spits had de match kunnen en moeten beslissen.

32’ GOAL. Na een slechte corner van Vanaken komt de afvallende bal bij Gedoz. De Braziliaan trapt op doel en de vrijstaande Claudemir verlengt het leer. Doelman Van Langendonck tikt de bal tegen de lat maar Claudemir prikt de rebound makkelijk binnen.

38’ Bijna was de match volledig gespeeld. Hans Vanaken speelt bevrijd en legt de bal zuiver in de loop van de spurtende Meunier. De Rode Duivel krult de bal naar de verste hoek maar hij treft de paal. Hans Vanaken staat eindelijk op en speelt een sterke partij.

49’ Raphael Lecomte krijgt de bal voor zijn rechter maar hij krijgt het leer niet tussen de palen. Westerlo probeert nu toch wat kansjes te versieren.

52’ Jelle Vossen kapt zich vrij maar krijgt de bal dan niet voorbij doelman Van Langendonck. De aanvaller heeft zijn killerinstinct in de Engelse kleedkamers laten liggen.

53’ We zien een boeiend begin van de tweede helft. De Ceulaer dolt wat met Bolingoli en trapt dan vlijmscherp op doel. Bruzzese verijdelt de aansluitingstreffer.

55’ Club wil de trekker voorlopig niet overhalen. Nu is het de beurt aan Gedoz om er 0-3 van te maken maar de gele zondaar mikt naast.

57’ Derde reuzenkans voor Jelle Vossen na inspelen van Diaby maar het wil niet lukken voor de Limburger. Hij mikt op de rechtervoet van Koen Van Langendonck.

67’ Doelman Bruzzese gaat los onder een voorzet van Aoulad door. Ruyssen probeert de bal in doel te schuiven maar hij duwt het leer in het zijnet. Hier komt Club Brugge goed weg.

70’ Westerlo speelt een betere tweede helft. Gounongbe is goed ingevallen en weegt op de Brugse verdediging. Duarte gooit zich na een voorzet voor de targetspits en voorkomt de 1-2.

73’ De doelman staat in een schietkraam. Gedoz neemt een bal in de stuit op de pantoffel. De Westelse goalie steekt er nog een handje tussen. Meteen het laatste wapenfeit voor de Braziliaan.

78’ Na een voorzet van Nils Schouterden kan De Ceulaer vrij inkoppen. De ex-ploegmaat van Jelle Vossen volgt het voorbeeld van zijn gouwgenoot en kopt over. Dit was de kans voor de thuisploeg om terug in de match te komen.

82’ Nu is het de beurt aan Claudemir om een losse flodder af te schieten. Vossen gaat aan de haal op rechts en zet gepast voor. Vazquez opent de beentjes en Claudemit moet maar binnen tikken maar de Braziliaan vindt het been van doelman Van Langendonck op zijn weg. De rebound kegelt hij hopeloos over. Coach MPH kan de ogen niet geloven, zoveel kansen vakkundig de nek omwringen. Dit wordt een weekje afwerken op doel tijdens de training.