Moschino kleedt nu ook de echte barbiebop

Het kon natuurlijk niet uitblijven: na de populaire barbiecollectie van Moschino is er nu ook een samenwerking tussen het Italiaanse modelabel en fabrikant Mattel, zodat Barbies kast met designerkleding wordt uitgebreid.

Ontwerper Jeremy Scott, creatief directeur bij Moschino, maakte onder andere een mini-kokerrok, T-shirt met slogan, leggings met mesh en een leren jasje voor Barbie. Geen outfit is compleet zonder de juiste accessoires en dus kan Barbie ook pronken met handtas, zonnebril en verschillende juwelen van Moschino.

‘Ik wilde alle elementen van Moschino naar Barbie brengen, net zoals ik het omgekeerde deed door verschillende elementen van Barbie in de voorjaarscollectie 2015 te verwerken’, vertelt Scott aan Women’s Wear Daily. ‘Barbie is de ultieme muze, ze heeft elke stijl of ontwerp die we ons kunnen inbeelden al eens gedragen en tegelijkertijd elk mogelijk beroep uitgeoefend.’

Wie jaloers is op de nieuwe garderobe van Barbie, zal ook een volwassen versie van de capsulecollectie kunnen kopen, en er zijn ook T-shirt met een afbeelding van de barbiepop. De collectie wordt samen met de poppen (prijskaartje 135 euro) exclusief verkocht bij Net-a-Porter vanaf 9 november.