Britten willen transgender uit mannengevangenis krijgen
De 26-jarige Tara Hudson is een transgender, die evenwel nog steeds officieel een man is. Toen ze onlangs naar de gevangenis moest, was dat er dan ook een voor mannen. Haar moeder vreest voor haar leven, en duizenden Britten zijn mee bezorgd. In geen tijd verzamelde een petitie om haar naar een vrouwengevangenis over te plaatsen 55.000 handtekeningen.

Tara Hudson werd onlangs naar een mannengevangenis gestuurd na geweldpleging in een bar. Hoewel de 26-jarige visagiste al jaren als vrouw leeft en verschillende operaties onderging om haar vrouwenlichaam vorm te geven, is ze officieel nog steeds een man. Haar moeder vreesde meteen voor haar leven, want de HMP Bristol heeft de reputatie erg onveilig te zijn. 'Ik ben er zeker van dat alle mannen haar achterna zullen zitten', klonk het in Britse media. 'Tara heeft niets mannelijks, niemand ziet het verschil tussen haar en een vrouw.'

Meteen werd een petitie opgestart om Tara over te plaatsen naar een vrouwengevangenis. Die werd intussen al 55.000 keer getekend, waardoor het ministerie van Justitie nu overplaatsing overweegt. 'Het is de gewoonte om mensen in de afdeling te plaatsen die overeenstemt met hun wettelijk geslacht. Maar er is zeker ruimte voor discretie en in gevallen als deze kunnen we de zaak herbekijken om het emotionele welzijn van de gevangene te beschermen', zegt een woordvoerder.

Tara heeft haar moeder laten weten dat ze het voorlopig goed stelt in de mannengevangenis en misschien naar Eastwood Park mag, een gevangenis enkel voor vrouwen.