VIDEO. Diaby trekt Brugge over de streep
Diaby. Foto: Photo News

Club Brugge mag buitenshuis dan wel een slechte reputatie hebben, thuis legt het in de competitie een perfect rapport voor. Het won tegen OHL met 2-0 en haalt daardoor 18 op 18 in het Jan Breydelstadion. Het duurde tot de 41e minuut vooraleer een zwak spelend Club Brugge een gaatje vond in de Leuvense afweer. Diaby rondde een mooie aanval af. In de tweede helft walsten de West-Vlamingen wel overtuigend over OHL. Blauw-zwart miste heel wat opgelegde kansen, Diaby was de enige die opnieuw kon scoren. Door deze zege springt Club Brugge over Racing Genk naar de vijfde plaats.

Hoogtepunten

16 ‘ Croizet neemt een vrije trap, wat een halve corner is van op die plek. De verdediger staat helemaal vrij maar kopt gelukkig voor Club niet richting doel.

22 ‘ Dan toch eens een kans voor Club en bijna was het raak. Goeie voorzet van Gedoz waarop Vossen net niet kan koppen. Diaby loopt in maar raakt het leer slechts half. Vossen kan de hobbelbal ook niet meer voorbij Riou krijgen.

29 ‘ Gedoz met een laag en hard voorzet/schot. Claudemir brengt de bal slim tot bij Vossen. Oog in oog met Riou plaatst hij het leer voorlangs.

34 ‘ Meunier met een listig tikje binnendoor naar de lopende Claudemir. De middenvelder trapt overhoeks. Riou redt met een beenveeg.

41 ‘ De fans fluiten als de bal op het middenveld wordt rond gespeeld. Dan opent Claudemir met een keurige pass op de infiltrerende Meunier. Die zet laag voor en daar duikt Diaby op die de 1-0 binnen glijdt: 1-0.

42 ‘ Diaby doet er bijna meteen nog eentje bij. Hij trapt van net in de zestien. Riou zweeft de bal uit zijn doel.

44’ Gedoz heeft niet meteen een afspeelpunt. Van een wel zeer verre en scherpe hoek probeert hij Riou, die enkele meters voor zijn doel staat, te lobben. De bal valt op het dak van het doel.

53 ‘ Gedoz dribbelt zijn bewaker tuureluurs. Uiteindelijk kapt hij naar binnen en haalt hard uit. Riou bokst weg.

57 ‘ Dubbele redding van Riou. De Bock met een harde schuiver naar de verste hoek. De Franse goalie gaat goed plat. Diaby trapt de rebound ook al op de alerte doelman.

58 ‘ Mathijssen grijpt in en brengt en dubbele injectie vers bloed in het team: Remacle en Regales komen Asamoah en Crozet aflossen.

61 ‘ Brugse vervanging: Gedoz, nog niet helemaal verbranden na zijn terugkeer uit blessure, mag gaan rusten en Vazquez komt er in.

64 ‘ Vazquez lepelt een perfecte voorzet naar de tweede paal richting de inlopende De Bock. De linksachter kopt echter pal op Riou. Deze moet er altijd in...

69’ 2-0 Alsof hij door het park loopt, mag Diaby rustig naar binnen lopen en uithalen. Riou kan het schot deze keer niet meer blokken en de 2-0 is een feit.

81 ‘Deviatie Vossen. De spits verlengt een hoekschop richting doel met de tip van de schoen. Riou laat zich niet verrassen.

83 ‘ Trossard test even of Bruzzese nog wakker is. Na slordig balverlies is Trossard alert en viseert hij de bovenhoek. De doelman zweeft het leer in hoekschop.

85’ Vazquez opent op Dierckx. Die zet voor naar Vossen. Diens poging wordt op de lijn, via de lat, gekeerd door Reynaud.

87 ‘ Reynaud haalt uit van ver. Bruzzese moet de bal uit zijn benedenhoek ranselen. OHL wil een eerredder.