Alber Elbaz gaat weg bij het Franse modehuis Lanvin na een samenwerking van veertien jaar. Dat wordt bevestigd door Lanvin. De Israëlische ontwerper maakte van Lanvin één van de bekendste Parijse modehuizen. Het nieuws raakt bekend nog geen week na het opstappen van Raf Simons bij Dior.

Women’s Wair Daily had eerder op de dag gemeld dat de scheiding nakend was en het nieuws werd 's avonds door Lanvin bevestigd. 'Lanvin en Alber Elbaz hebben beslist hun samenwerking te beëindigen', zei een woordvoerster van het Franse modehuis. Meer bijzonderheden en de reden voor het afscheid noemde ze niet. 

Volgens Women’s Wair Daily zou er een spanning ontstaan zijn tussen de charismatische Israëlische ontwerper en het bestuur van het bedrijf, met name eigenaar Shaw-Lan Wang en Michèle Huiban.

De in Marokko geboren Alber Elbaz werd in 2001 aangenomen als hoofdontwerper voor Lanvin, het klassieke Franse modehuis van Jeanne Lanvin. Elbaz wordt beschouwd als een uitzonderlijk talent en had voor zijn engagement bij Lanvin onder andere verschillende collecties ontworpen voor Yves Saint Laurent. 

 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in