‘Black’ wint Publieksprijs van Film Fest Gent

De Port of Ghent Publieksprijs op het Film Fest Gent gaat naar ‘Black’ van Adel El Arbi en Bilall Fallah. De Canvas publieksprijs is voor ‘Carol’ van Todd Haynes. De Port of Ghent Publieksprijs is goed voor een distributiepremie ter waarde van 5.000 euro.

‘Black’, de nieuwste film van Adel El Arbi en Bilall Fallah, is verkozen tot favoriete film van het publiek tijdens Film Fest Gent. De film viel eerder al in de prijzen op Toronto International Film Festival, waar de film aan de haal ging met de Dropbox Discovery Award.

De film, geproduceerd door Caviar in coproductie met a team productions en Climax Films, is vanaf 11 november te bekijken in onze zalen. De film is gebaseerd op de boeken ‘Black’ en ‘Back’ van Dirk Bracke.

Canvas Publieksprijs voor ‘Carol’

Net als op de vorige edities maakte Canvas ook een eigen publieksprijs bekend. De zender koos een aantal films uit die aansluiten bij de visie van Canvas. Carol van Todd Haynes kreeg de hoogste waardering van het festivalpubliek en zal dus worden aangekocht en uitgezonden op Canvas.