Mechels schepen Bart De Nijn veroordeeld voor belangenvermenging
Bart De Nijn. Foto: Patrick Hattori

De correctionele rechtbank van Mechelen heeft de Mechelse schepen Bart De Nijn (N-VA) voor vijf jaar ontzet uit zijn recht om een politiek ambt te bekleden. De man werd schuldig bevonden aan belangenvermenging.

De Nijn heeft zich in zijn periode als gedeputeerde van de provincie Antwerpen uitgesproken in een dossier waarin hij zelf belanghebbende partij was. Het betrof de vernietiging van een bouwvergunning op een terrein achter zijn woning.

Huidig Mechels schepen van Openbare Werken en bevoegd voor de Nekkerhal, Bart De Nijn, was tot 7 december 2012 gedeputeerde in de provincie Antwerpen, bevoegd voor personeel, wonen en veiligheid. Op 25 oktober 2012 werd een beroepsprocedure tegen een bouwvergunning die door de stad Mechelen was afgeleverd voor een terrein gelegen aan de Tervuursesteenweg in Mechelen ingewilligd door de bestendige deputatie van de provincie. Bart De Nijn was aanwezig toen deze beslissing werd genomen. Zijn echtgenote zou een van de buren zijn die het bezwaar bij de provincie hebben ingediend. De Nijn zegt van niets te weten, maar de rechtbank verwijt hem een gebrek aan schuldinzicht

Wellicht gaat De Nijn in beroep.